Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε περιοχή δίπλα στο χωριό Σίμου το μεσημέρι της Κυριακής (19/9).

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις, οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα. Επιπρόσθετα υπέστησαν ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά, φυτείες, ως επίσης και ζημιές κυρίως σε περιφράξεις και εξωτερικό εξοπλισμό μεμονωμένων και κυρίως κατοικιών στις Κοινότητες Γιόλου και Δρύμου.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εξελισσόταν σε δύο διαφορετικά μέτωπα μεταξύ των χωριών Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου σε δύσβατη περιοχή. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν μεμονωμένες κατοικίες. Μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα εκκένωσε το χωριό Δρυνιά.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Πάφο: Εικόνες από την εκκένωση της Δρυνιάς

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής λόγω της κατάστασης ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2».

Επιχείρησαν αρχικά εννέα πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Επαρχίας Πάφου, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και ένα προωθητής γαιών, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας και δύο προωθητές γαιών της Επαρχιακής διοίκησης. Στη συνέχεια έσπευσε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.