Οδηγίες για άμεση καταγραφή των ζημιών της πυρκαγιάς που σημειώθηκε το Σάββατο στην Τάλα έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου κλιμάκιο λειτουργών των τεχνικών υπηρεσιών του Γραφείου Επάρχου Πάφου ξεκινά από σήμερα το πρωί την λεπτομερή καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε κτίρια και υποστατικά με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ανάλογη καταγραφή αναμένεται να γίνει από αύριο και από λειτουργούς τους τμήματος Γεωργίας για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες.

Στο μεταξύ σε γραπτή του ανακοίνωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής ανέφερε πως οι προσπάθειες των πυροσβεστών χτες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Τάλα της Επαρχία Πάφου ήταν επίπονες. Ο κ. Κεττής προέβη σε συστάσεις για αποψιλώσεις.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις εκτιμάται πως η φωτιά φέρεται να ξέσπασε όταν σπινθήρες από καλώδια της ΑΗΚ έπεσαν στο έδαφος, προκαλώντας την πυρκαγιά. Τα καλώδια λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή φέρεται να άγγιξαν μεταξύ τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.