Σε κάποια στιγμή, η ίδια μέσα στον πανικό της και χωρίς να ξέρει που να κατευθυνθεί, βρισκόταν στη μέση του χωριού, μαζί με τον πατέρα της και την μητέρα της και αντίκριζε το χάος που επικρατούσε.

Τις δραματικές και πρωτόγνωρες στιγμές που έζησε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Αρακαπά περιγράφει η δημοσιογράφος του Alpha, Μαρία Ανδρονίκου που κατάγεται από το διπλανό χωρίο της Μελίνης.

«Βλέπαμε ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα, να καίνε ότι βρουν στο πέρας τους, δάση, δέντρα. Μέχρι να έρθω στο σπίτι μου, έφτασε η φωτιά. Έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις, επιχειρήσεις εκατομμυρίων μιλάμε η ζημία είναι απίστευτη, πέραν από την οικολογική…»

Με δάκρυα στα μάτια εξιστορεί τα όσα έζησε με την μάνα της και τον πατέρα της. Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στον Αρακαπά στο σημείο, για να μεταδώσει την εικόνα που επικρατούσε. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο χωριό της, όπου αντίκρισε την απόλυτη καταστροφή.

Οι πύρινες «γλώσσες» είχαν ήδη φτάσει στο χωριό και έκαιγαν ότι έβρισκαν στο διάβα τους.

«Ερχόμενη η φωτιά από την ορεινή Λεμεσό-προς την ορεινή Λάρνακα και κατευθυνόμενη προς το χωριό μου δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δρόμο για διαφυγή, οπότε ξεκινήσαμε να φεύγουμε κακήν κακώς, να αφήνουμε τα σπίτια μας, τα οποία προσπαθήσαμε να σώσουμε μόνοι μας με φτάρια, λάστιχα…δεν τα καταφέραμε. Προχωρήσαμε να φύγουμε, κτυπούσαμε το ένα αυτοκίνητο στο άλλο, πάνω στον πανικό για να καταφέρουμε να φύγουμε. Ήμασταν κυριολεκτικά στο έλεος του θεού. Έχουν καεί σπίτια, έχει καεί περιμετρικά όλο το δάσος του χωριού.»

Σε κάποια στιγμή, η ίδια μέσα στον πανικό της και χωρίς να ξέρει που να κατευθυνθεί, βρισκόταν στη μέση του χωριού, μαζί με τον πατέρα της και την μητέρα της και αντίκριζε το χάος που επικρατούσε.

«Βλέπαμε ανθρώπους να προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται.»

Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες για αδράνεια και ολιγωρία από τις αρμόδιες αρχές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.