ΕΒΡΟΣ ΝΕΑ: Δεύτερη ημέρα «μάχης» με τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατέψουν το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς από την πύρινη λαίλαπα.

Η προσπάθεια εκατοντάδων πυροσβεστών και εθελοντών είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής ενώ λίγο πριν τις 17.00 σημειώθηκε και νέα μεγάλη αναζωπύρωση σε σημείο που η φωτιά είχε σβήσει.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το σημείο της νέας μεγάλης αναζωπύρωσης είναι πολύ κοντά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο δάσος της Δαδιάς

Οι επίγειες δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους λόγω του δυσπρόσιτου εδάφους

Το δάσος είναι παρθένο, πυκνό με πολύ μεγάλα πεύκα και πυκνή βλάστηση που σε πολλές περιπτώσεις καθιστά απαγορευτική την προσπάθεια των πυροσβεστών να φτάσουν στη φωτιά εξήγησε στο protothema.gr ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Ανέφερε επίσης ότι οι δυσκολίες εντείνονται και από τον άνεμο που πνέει στην περιοχή ο οποίος μπορεί να μην είναι ισχυρός ωστόσο ευνβοεί τις αναζωπυρώσεις και πολλές φορές αλλάζει κατευθύνσεις.

Το δυσπρόσιτο του εδάφους ανάγκασε τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής να προβούν σε νέα αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας Σουφλίου και στο Εθνικό Πάρκο.

Δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο είναι στρατιωτικά, πραγματοποιούν συνεχόμενες ρίψεις.

Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο δάσος της Δαδιάς Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο δάσος της Δαδιάς

Στόχος των επίγειων δυνάμεων είναι να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Στην πυρκαγιά επιχειρoούν αυτήν την ώρα 291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει ελεγχθεί δυτικά και νότια και η προσπάθεια επικεντρώνεται στο ενεργό μέτωπο βόρεια προς Δαδιά.

Αναφορικά με την εικόνα που παρουσίαζε η φωτιά νωρίτερα το απόγευμα, ο εκτελών καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, Πέτρος Ανθόπουλος εξηγεί πως η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την καταστροφική πορεία της ανατολικά πάνω από το φράγμα της Λύρας, κινείται πλέον δυτικά και εντός του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, όπου το ανάγλυφο παρουσιάζει πολύ έντονες κλίσεις και το έδαφος είναι βραχώδες.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθιστούν σχεδόν απαγορευτική για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις την προσέγγιση του πύρινου μετώπου και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια δημιουργίας και διεύρυνσης των αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την ανάσχεση της πορείας της πυρκαγιάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.