Οι πυροσβέστες κύκλωσαν τα δύο πύρινα μέτωπα και κατάφεραν να τα περιορίσουν - Ελέγχεται η πορεία της φωτιάς - Συνεχίζεται η επιχείρηση για τις διάσπαρτες εστίες.

Στην προσπάθεια να ελέγξουν περιμετρικά τη φωτιά επιδίδονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών στο Δίστομο της Βοιωτίας.

Η φωτιά βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους απέκτησε νωρίτερα δύο μεγάλα μέτωπα που κινούνταν απειλητικά ακόμη και προς το χωριό Δίστομο.

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις μαζί με τα εναέρια μέσα μπόρεσαν το απόγευμα να κυκλώσουν τα δύο μέτωπα της φωτιάς και ναπεριορίσουν την καταστροφική τους δράση.

«Από την έναρξη της είχαμε ισχυρούς ανέμους και η φωτιά γρήγορα δημιούργησε πολλά μέτωπα» υπογραμμίζει η αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά πού από το μεσημέρι μέχρι τώρα συγκάλεσε δύο συντονιστικά όργανα για να τεθούν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την κα Φανή Παπαθωμά “δεν κινδυνεύουν οικισμοί και άνθρωποι και μπορέσαμε να ελέγξουμε την πορεία της φωτιάς, χωρίς να εκκενώσουμε περιοχές” όπως σημειώνει για να συμπληρώσει “έχουμε το βλέμμα μας στις αναζωπυρώσεις και βεβαίως πιστεύουμε ότι μέχρι το τελευταίο φως της μέρας θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ελπίζοντας να ελέγξουμε μέχρι τότε πλήρως τη φωτιά».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.