Μεγάλη η καταστροφή στο χωριό της Ρόδου.

Τα Λάερμα είναι ένα από τα χωριά που δοκιμάζονται από τη φωτιά στη Ρόδο η οποία συμπληρώνει έξι ημέρες καταστροφικού έργου έχοντας πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις όπως φαίνεται και σε βίντεο από αεροπλάνο.

Νέο βίντεο από τα Λάερμα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής από τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη.

Κόλαση φωτιάς στα Λάερμα

«Δεν θα υπάρχει χωριό αύριο, έχουν καεί τα πάντα» έλεγε νωρίτερα ο κάτοικος του χωριού, Λευτέρης Κρητικός.

Σε άλλο βίντεο αποτυπώνεται η ένταση της φωτιάς η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών που επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαέρμων Α. Πατούνας η φωτιά κύκλωσε τα Λάερμα και έκαψε σπίτια.

Δείτε την εικόνα από τη φωτιά στα Λάερμα που ανάρτησε στο Facebook ο γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας.

Ο εθελοντής Βάιος Καλοπίτας που κινήθηκε νωρίτερα το βράδυ από τον Απόλλωνα προς τα Λάερμα είπε ότι είδε το χωριό να τυλίγεται στις φλόγες. «Το πρώτο σπίτι από την είσοδο στον Άγιο Ισίδωρο έπιασε φωτιά και πλέον υπάρχουν εστίες φωτιάς μέσα σε όλο το χωριό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τραγική η κατάσταση στα Λάερμα ανέφερε ο εθελοντής Μιχάλης Πίγκος. Ανέφερε ότι πλησίασαν αλλά δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν γιατί η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Πλέον καίγονται σπίτια. Κάηκε και η εκκλησία ανέφερε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.