ΦΩΤΙΑ ΡΑΦΗΝΑ: Καταγγελία φωτιά από το Δήμαρχο Ραφήνας για τη φωτιά και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού στη Ραφήνα.

Φωτιά – Ραφήνα

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε την Παρασκευή (27/07/2018) ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος ουδέποτε έλαβε γραπτό μήνυμα, ώστε να εκκενωθεί η ευρύτερη περιοχή στις 23 Ιουλίου, οπότε και η φονική πυρκαγιά κατέκαψε τα πάντα.

«Εγώ ρώτησα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Ελέγχου, δηλαδή αυτό που δίνει τις εντολές και είναι το συντονιστικό όργανο. Μου είπαν ότι δεν πήραν sms. Αυτή την ενημέρωση έχω. Αν το έστειλε σε κάποιον που δεν είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, είναι σαν μην το έχει στείλει», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

«Πρέπει να το στείλει στο κέντρο επιχειρήσεων και να με ειδοποιήσει», πρόσθεσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, τι προβλέπεται ως σχέδιο εκκένωσης, ο δήμαρχος Ραφήνας απάντησε: «Μια περιοχή που είναι εκτός σχεδίου δεν έχει αυτό το σχέδιο εκκένωσης για το οποίο μιλάτε. Υπάρχει όμως ο Ξενοκράτης, ένα σχέδιο εκκένωσης.

Οφείλουμε οι δήμαρχοι κάθε χρόνο να συγκροτούμε το συντονιστικό τοπικό όργανο , να φωνάζουμε όλους τους φορείς και να μιλάμε πώς θα εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο στις περιοχές μας. Το σχέδιο επικαιροποιείται και προσαρμόζεται πάνω στις περιοχές».

Σε ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη για τη διενέργεια αντιπυρικής άσκησης, ο κ. Μπουρνούς απάντησε: «Τη δοκιμή δεν την κάνω εγώ. Δεν γίνεται σε κάθε περιοχή. Μας φώναξε η πυροσβεστική –νομίζω στον δήμο Πεντέλης ή τον δήμο Χαλανδρίου – και κάναμε άσκηση».

«Έγινε δοκιμή στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου, αλλά όχι σε κάθε γειτονιά, παίρνουμε μια περιοχή του δήμου μας. Την εντολή της δοκιμής δεν τη δίνει ο δήμαρχος, αλλά το Πυροσβεστικό Σώμα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ραφήνα.

Τέλος, διευκρίνισε πως μόλις ένα 5% της περιοχής που βρίσκεται το Μάτι ανήκει στο Δήμο Ραφήνας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.