Πολύ δύσκολη θα είναι η νύχτα για την Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στο χωριό Σερνικάκι πήρε διαστάσεις και πλέον, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε ένα μήκος 20 χιλιομέτρων.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντές, δίνουν τιτάνια μάχη για να προστατεύσουν την Ιτέα και ειδικότερα εργοστάσια που βρίσκονται στα προάστια της πόλης. Από τις 23:00 έχει εκκενωθεί η βόρεια Ιτέα έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους πολίτες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην Ιτέα δουλεύουν δύο ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος (ανατολικά και δυτικά) ενώ υπάρχουν οχήματα και μέσα στον Ελαιώνα.

Όπως αναφέρουν επίσημες πηγές, δεν απειλείται η Ιτέα ούτε κάποιος άλλος οικισμός. Ο αέρας έχει πέσει και οι επίγειες δυνάμεις θα δουλέψουν όλη τη νύχτα για να την περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο. Στόχος είναι με το πρώτο φως της ημέρας να ξεκινήσουν τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που δόθηκε νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που υπάρχει προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους. Νωρίτερα, όπως ανέφερε η πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούσαν 140 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.