Φωτιά κατέστρεψε το δημαρχείο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις μια τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το παλαιότερο τμήμα του Δημαρχείου το οποίο κτίστηκε το 1936. Το κτίσμα του κτιρίου που ήταν νεότερο δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς έλαβαν μέρος δέκα οχήματα της πυροσβεστικής από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα ενώ το έργο τους ενίσχυσαν και πυροσβέστες από την περιοχή της Καστοριάς. Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς θα πραγματοποιήσει το ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής.

Το κτίριο του δημαρχείου Σερβίων θεωρείται από τα ιστορικά κτίρια της πόλης, βομβαρδίστηκε τον Απρίλιο του 1941 από τους Γερμανούς εισβολείς και αποκαταστάθηκε το 1959.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μπουκουβάλας δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το αρχειακό υλικό του δήμου καθότι είναι αποθηκευμένο σε ψηφιακή μορφή ενώ ανακοίνωσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και να αποφασιστούν οι πρώτες ενέργειες του δήμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.