ΟΙ ΟΣΙΟΙ ΔΑΥΊΔ, ΙΑΚΩΒΟΣ, Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ.

Ι ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΓΈΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΉΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΏΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΜΕΓΑ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΔΌΞΑ ΤΩ ΘΕΏ ΠΆΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ
ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΏΝ ΙΗΣΟΎΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 6/08 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΓΙΟΡΤΆΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΓΙΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗ ΚΑΝΟΝΙΚΆ Η ΕΟΡΤΉ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΟΣ.

Είπε ο ηγούμενος του Μοναστηριού του Οσίου Δαβίδ σήμερα το πρωί, πως η πολιτεία τους «άφησε στο έλεος του Θεού» παρότι πήρε πολλά τηλέφωνα σε επισήμους.Ταυτίζοντας το έλεος του Θεού με την καταστροφή και τον όλεθρο της πυρκαγιάς.

Είπε ο άγιος Παϊσιος:«στο Άγιον Όρος πήγαν από ένα Μοναστήρι να φυτέψουν πεύκα, για να τα εκμεταλλευθούν μετά και να κάνουν χαρτί! Ξεράθηκαν όλα, ήρθε η τιμωρία από τον Θεό. Καλά, βρε παιδί, χαρτοπετσέτες και χαρτί υγείας θα βγάζει το Άγιον Όρος; Καταλάβατε; Έκαναν τον κόπο τα φύτεψαν και όσα φύτεψαν -οργή Θεού!- ξεράθηκαν όλα!

– Γέροντα, κατάλαβαν ότι δεν ήταν σωστό;

– Αχ, πού να καταλάβουν! Μετά έφεραν μηχανήματα από την Γερμανία, να κάνουν γεώτρηση, να βγάλουν νερό! Χάθηκε και το νερό που υπήρχε. Βλέπεις, άμα φύγει η ευαισθησία η πνευματική, πού οδηγεί η εμπορική αντιμετώπιση; Γι’ αυτό σιγά-σιγά χάνεται από τον Μοναχισμό αυτή η ευλάβεια. Δεν καταλαβαίνουν ότι, αν δεν βρέξει, θα χαθούν και τα νερά που υπάρχουν. Χρησιμοποιούν μόνον την λογική, και τον Θεό Τον βάζουν στην άκρη.Αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ότι σε μια πολιορκία της Σαμαρείας από τους Σύριους είχε τελειώσει και το νερό. Έπεσε δυστυχία, ψοφούσαν τα ζώα και έφθασαν οι μητέρες να τρώνε τα παιδιά τους.

Πάει ο Προφήτης Ελισσαιέ στον οικονόμο του βασιλιά Ιωράμ και του λέει: «Τα ζώα ψόφησαν, οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, αλλά ο Θεός θα βοηθήσει». Ο οικονόμος, που τα τακτοποιούσε όλα με την λογική, του λέει: «Πώς θα βοηθήσει; Από τον ουρανό θα στείλει ο Θεός;»

Τότε ο Προφήτης του είπε: «Αύριο ο Θεός θα στείλει βοήθεια, αλλά εσύ δεν θα την χαρείς». Και πράγματι την επόμενη μέρα έφερε ο Θεός τέτοιο πανικό στο εχθρικό στρατόπεδο -άκουγαν οι εχθροί ποδοβολητό αλόγων, θόρυβο αρμάτων, βούιζαν τα αυτιά τους και νόμιζαν ότι ήραν Αιγύπτιοι για ενίσχυση- που το έβαλαν στα πόδια και άφησαν σκηνές, τρόφιμα, όπλα, ό,τι είχαν.

Και καθώς επέστρεφαν έντρομοι στην πατρίδα τους, άφηναν στους δρόμους τα ιμάτια και τα πολεμοφόδιά τους. Εν τω μεταξύ τέσσερις λεπροί Ισραηλίτες που ήταν έξω από την πόλη, είπαν: «Δεν πάμε στο εχθρικό στρατόπεδο μήπως βρούμε τίποτε να φάμε; Έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε».

Πλησιάζουν μια σκηνή, άδεια. Πλησιάζουν άλλη, άδεια. Πουθενά εχθροί! Παίρνουν τρόφιμα, πράγματα, ολόκληρα τσουβάλια. Ειδοποίησαν ότι οπισθοχώρησαν οι εχθροί, αλλά οι Ισραηλίτες νόμισαν ότι είναι σχέδιο. «Θα κρύφτηκαν οι εχθροί, είπαν, για να ανοίξουμε τις πύλες και να μπουν μέσα».

Τότε ένας αξιωματικός είπε: «Πέντε ζώα μας έμειναν. Δεν στέλνουμε στρατιώτες να δουν τι συμβαίνει;» Πήγε κάθε στρατιώτης προς μια κατεύθυνση και, όταν επέστρεψαν, είπαν: «Οι εχθροί έφυγαν πανικόβλητοι και άφησαν ό,τι είχαν».

Τότε έτρεξαν όλοι οι Ισραηλίτες να βγουν από το κάστρο, για να πάρουν τρόφιμα κ.λπ. Και καθώς έβγαιναν, τσαλαπάτησαν τον οικονόμο στην είσοδο του κάστρου, που προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη.

Έτσι, όπως είχε πει ο Προφήτης Ελισσαιέ, ο οικονόμος είδε την βοήθεια του Θεού, αλλά δεν την χάρηκε. Βλέπετε πώς ο Θεός τα τακτοποίησε όλα;» (οσίου Παϊσίου Λόγοι).

@ekklisiaonline

ΤΩΡΑ: Έτσι σωθηκε η Μονη Οσιου Δαυιδ από τη φωτια ! θαυμα στην Ευβοια #εκκλησια

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.