Συνεχίστηκαν οι βιωματικές δράσεις για παιδιά στο πλαίσιο των «Φωτίων 2020» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τους Βίους Αγίων, στο πλαίσιο των «Φωτίων 2020», πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου στη σοφίτα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος».

Το δεύτερο εργαστήριο ξεκίνησε με ένα παιχνίδι γνωριμίας. Το κάθε παιδί έλεγε το όνομά του και τι προσδοκεί από τη δεύτερη αυτή συνάντηση.

Έπειτα οι υπεύθυνες του εργαστηρίου, κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Εκπαιδευτικός–Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, μοίρασαν στα παιδιά ακροστιχίδες που είχαν αναφορά στις μεγάλες αξίες και στα μεγάλα ιδανικά της ζωής: «Οικογένεια, Πίστη, Αγάπη».

Στη συνέχεια το κάθε παιδί έκανε το δικό του όνομα σε ακροστιχίδα και δίπλα από το κάθε γράμμα του έγραψε τη λέξη που το χαρακτηρίζει. Το εργαστήριο έκλεισε κάνοντας το κάθε παιδί παζλ με τον Άγιο του ονόματος του.

Το τέλος επιφύλασσε στα παιδιά μια γλυκιά έκπληξη και μια μεγάλη υπόσχεση για ένα ακόμη καλύτερο τρίτο εργαστήριο το επόμενο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και πάλι στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» κατά τις ώρες 12μ.μ. με 1.30μ.μ.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.