ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2023 Live: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ - 6 Ιανουαρίου ΟΡΘΡΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΩΝ - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Θεοφανείων Ζωντανά. Φώτα 2023. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό - Ευλογία και Μεγάλος Αγιασμός.

Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2023. Τα Αγία Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στη γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στις 10.45 το πρωί με λιτανεία και επιστροφή στο ναό για απόλυση και αντίδωρο.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 07.00.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Μεγάλου Αγιασμού 6 Ιανουαρίου 2023 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία των Φώτων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Φώτα

Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε. Εκεί παρουσιάσθηκε κάποια ημέρα ο Ιησούς και ζήτησε να βαπτισθεί.

Ο Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει ποιος ήταν εκείνος που του ζητούσε να βαπτισθεί, στην αρχή αρνείται να τον βαπτίσει ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να βαπτισθεί από Εκείνον. Ο Ιησούς όμως του εξήγησε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και τον έπεισε να τον βαπτίσει.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή των Φώτων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.