ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΕΚΑ : Στη δήλωση πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησης τους.Επίσης πρέπει να αναγραφούν και όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα πρέπει να αναγραφεί και ο παρακρατηθείς λη αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το ενήλικο εξαρτώμενο τέκνο του φορολογουμένου μισθώνει κατοικία ή οποιουδήποτε τύπου κατάλυμα, διαφορετική από αυτήν της κύριας κατοικίας της οικογένειας (φοιτητής που σπουδάζει σε διαφορετικό τόπο, τέκνο που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία κλπ)

και έχει δική του υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος λόγω απόκτησης ενός πενιχρού εισοδήματος (από τόκους καταθέσεων, από περιστασιακή απασχόληση κλπ) κατά τη διάρκεια του 2019,

το τεκμήριο διαβίωσης της φοιτητικής κατοικίας θα επιβαρύνει τον ίδιο και όχι τους γονείς του με συνέπεια να εκτίθεται στον κίνδυνο να πληρώσει φόρο επί εξωπραγματικού εισοδήματος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σε περίπτωση διαμονής σε φοιτητική εστία Πανεπιστημίου δεν προκύπτει τεκμήριο διαβίωσης.

Στον κωδικό 769 του πίνακα 5 αναγράφεται η δαπάνη για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, προκειμένου να ληφθεί υπόψη ως τεκμήριο διαβίωσης.

Φέτος για πρώτη φορά κατά τη συμπλήρωση των του κωδικού αυτού θα εμφανίζεται πίνακας με τα ποσά που έχει στη διάθεση της η Φορολογική Διοίκηση από την ηλεκτρονική πληροφόρηση που της παρείχαν οι σχολάρχες.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης των διδάκτρων λαμβάνεται υπόψη η ετήσια δαπάνη που καταβάλλεται για ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, όπως αυτή προκύπτει από τις σχετικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Εξαιρούνται οι δαπάνες που καταβάλλονται σε εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και στα σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στην περίπτωση διαζευγμένων γονέων όπου ο άλλος γονέας βαρύνεται με τα τέκνα και άλλος καταβάλει τις δαπάνες διδάκτρων των τέκνων, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη θα βαρύνει τον γονέα που καταβάλλει τις δαπάνες αυτές.

Εάν τα δίδακτρα κλπ καταβάλλονται από εταιρεία που εργάζεται γονέας η αντικειμενική δαπάνη εξακολουθεί να επιβαρύνει τον γονέα αυτόν.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ– ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Στην περίπτωση των κοινών δηλώσεων έγγαμων φορολογουμένων, η δαπάνη αυτή επιμερίζεται και στους δυο συζύγους , ενώ στην περίπτωση χωριστών δηλώσεων η δαπάνη αναγράφεται στη δήλωση του γονέα που βαρύνεται με την καταβολή του ποσού.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2020 – Η πληρωμή για τον μήνα Απρίλιο 2020

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Επίδομα ενοικίου (στέγασης)- Τι πρέπει να προσέξουμε στην αίτηση

Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Κάθε πότε πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2020 δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.