ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ : Η αποζημίωση από το κράτος προς τον ιδιοκτήτη θα φτάνει τουλάχιστον στο 30% της ζημιάς και θα συμψηφίζεται με φόρους (π.χ ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν οι φορολογούμενοι με εξαίρεση τις δόσεις ρυθμίσεων.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη διατήρηση των κουρεμένων ενοικίων περιλαμβάνει τα εξής μέτρα;

1.Επέκταση και για τον μήνα Σεπτέμβριο της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων για τους κλάδους που ίσχυσε μέχρι και τον Αύγουστο .Δηλαδή και για τον Σεπτέμβριο, κούρεμα ενοικίου θα μπορούν να κάνουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους χώρους εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

2. Φορομπόνους στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι οικειοθελώς θα συμφωνήσουν με τους ενοικιαστές τους στη μείωση των ενοικίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η χρονική περίοδος της εθελοντικής μείωσης των μισθωμάτων θα είναι συγκεκριμένη, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και αντίστοιχα συγκεκριμένη θα είναι και η περίοδος που το κράτος θα καλύψει τη ζημιά που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων συμψηφίζοντας μέρος της εισοδηματικής απώλειας με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια ώρα αναμένεται να θεσμοθετηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” για όλη τη χρονική περίοδο μέχρι το τέλος του χρόνου η μείωση ενοικίων έπειτα από συμφωνία ιδιοκτήτη –ενοικιαστή η οποία θα συνοδευτεί με αποζημίωση του ιδιοκτήτη από το κράτος.

Η κρατική κάλυψη εξετάζεται να φθάνει το 30% των χαμένων ενοικίων και θα συμψηφίζεται με φόρους , π.χ ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν οι φορολογούμενοι αλλά όχι και με τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης των οφειλών.

Να σημειωθεί πως Κουρεμένα κατά 40% θα είναι τα ενοίκια που θα πληρώσουν και για τον Σεπτέμβριο οι επιχειρήσεις πέντε επιχειρηματικών κλάδων (εστίαση, τουρισμός, μεταφορές, πολιτισμός, αθλητισμός) που στροβιλίζονται στη δίνη της κρίσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.