Ο Σεβ. Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος την Κυριακή λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μαλαμάτων Δωρίδος. Κλήρος, άρχοντες και πλήθος λαού προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πολυκάρπου κατά τη διάρκεια του κηρύγματος μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Ο Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης υπήρξε ο πραγματικός πατέρας του λαού, των κληρικών και των αφιερωμένων προσώπων στον Κύριο. Όλοι προσέτρεχαν σε αυτόν ζητώντας τις προσευχές του, την βοήθειά του στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Έτσι πρέπει να είναι οι Επίσκοποί μας. Το αυτό αδελφοί μου να γνωρίζετε ότι αγωνίζομαι καθημερινά να επιτύχω και εγώ, ποθώ να είμαι ο πατέρας του λαού μας, των κληρικών μας και των κληρικών της επαρχίας μας.

Ο Άγιος Πολύκαρπος πρέπει να είναι για εμάς τους Επισκόπους και τους κληρικούς το πρότυπό μας και αν χρειαστεί για τον Χριστό, την Εκκλησία και τον πιστό λαό μας να δίνουμε και τη ζωή μας, όπως έπραξε και ο σημερινός εορταζόμενος άγιος».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.