Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τιμήθηκε από το ΑΠΘ, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης- «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης».

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, από τη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προς τιμήν του με πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

«Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει. Δεν απειλούμε κανέναν όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου, ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικού εδάφους. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι κι σίγουροι για τους εαυτούς μας. Αποφασισμένοι για τους εαυτούς μας και σίγουροι για τα ελληνικά όπλα», ανέφερε στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος τιμήθηκε σήμερα από το ΑΠΘ για το έργο του στην αμυντική θωράκιση της χώρας και για την εμπιστοσύνη του στη συμβολή του Ιδρύματος στην εκπαίδευση και την έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων.

floros_apth1

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις επί της αρχηγίας μου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς κρίσεις και καταστάσεις, αναθεωρητικές συμπεριφοράς, αυξημένες προκλήσεις και απειλές», τόνισε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτοί που υπηρετούν στα σύνορα, στην πρώτη έχουν ενστερνισθεί πλήρως ζουν καθημερινά και αισθάνονται βιωματικά τα λόγια των αρχαίων προγόνων μας όταν εκαλούντο να προασπίσουν την πατρίδα».

«Αντικρίζουμε πρόθυμα τους κινδύνους από ανδρεία. Έτσι πορευόμαστε στις ένοπλες δυνάμεις και έτσι θα συνεχίσουμε» επισήμανε και σημείωσε πως την κρίσιμη ώρα θα στραφούν να κοιτάξουν προς τα ελληνικά όπλα. «Προετοιμαζόμαστε για να δώσουμε τον αγώνα αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη: Το ΑΠΘ τίμησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Ομιλία Κωνσταντίνου Φλώρου

«Προετοιμαζόμαστε για να σώζουμε την Ελλάδα όταν έρχονται αστραπές. Είμαστε πιστοί και άγρυπνοι φρουροί αυτής της μοναδικής πατρίδας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι δύσκολος και ισχυρός αντίπαλος. Σεβόμαστε τους πάντες αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν και απαιτούμε σεβασμό από όλους ανεξαιρέτως», σημείωσε ακόμη και με αφορμή την εκδήλωση προς τιμήν του σημείωσε πως αποτελεί τιμή που θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη του.

Κλείσιμο
Ο Πρύτανης ΑΠΘ, Απόστολος Αποστολίδης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την συμβολή του στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. «Η συνεργασία του ΑΠΘ με τις ένοπλες δυνάμεις έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή. Η έρευνα, η επιστήμη ενώνει τους λαούς. Η έρευνα θα συμβάλει στην ανάπτυξη την ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολίδης.

Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι «αποτελεί τιμή και ύψιστη ευθύνη για το πανεπιστήμιο μας να καλείται να μετεκπαιδεύσει τους αυριανούς αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων».

Μετά τους χαιρετισμούς των Πρυτανικών Αρχών, μίλησαν ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, με πρόταση της οποίας αποφασίστηκε η απονομή τιμής στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο από το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, και ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γιώργος Καραγιαννίδης.

Ο κ. Γκλαβίνης ανέφερε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιμετώπισε σειρά πρωτοφανών προκλήσεων. «Επί θητείας του έχουν ενισχυθεί οι στρατιωτικές συνεργασίες με την Γαλλία, τις βαλκανικές χώρες. Ιδρύθηκε το υπόγειο επιχειρησιακό στρατηγείο της πρώτης στρατιάς. Ιδρύθηκε διεύθυνση διαστήματος στο ΓΕΕΘΑ. Αναβαθμίστηκε η διεύθυνση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης τόνισε πως «αισθάνομαι περήφανος που το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας αποδίδει τιμές στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας». «Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι στο παρελθόν και αυτό οφείλεται και στο πρόσωπο που τιμάμε σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Καραγιαννίδης τονίζοντας ότι κατάγεται από την Σάμο.

Αμέσως μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε η απονομή Τιμής στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό μέρος, από τις φοιτήτριες Νομικής της ΣΣΑΣ Άννα Μιχαήλ (πιάνο) και Μαρία Φλόκα (κοντραμπάσο), και τον φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ Άγγελο Μιχαήλ (βιολί).

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας και Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.