ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ – Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κ.Κ. Ειρηναίο, Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου πρόκειται να γίνει η τελετή ενθρόνισης στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στην πόλη της Φλώρινας.

«Από τη στιγμή που θα έρθει η ενθρόνιση και θα μπω στην περιοχή θα αρχίσω την καθημερινότητα, να γνωρίσω τους ιερείς, μοναδικούς και τον κόσμο που θα θέλω να ταυτιστώ και να τους υπηρετήσω. Αισθάνομαι ευλογημένος από το Θεό για το μεγάλο δώρο που έφερε στη ζωή μου. Αισθάνομαι πνευματική ευθύνη για τις ψυχές των ανθρώπων που έχω ευθύνη και αισθάνομαι ασφάλεια επειδή εκεί που πάω θα έχω τον μητροπολίτη Θεόκλητο», τόνισε με συγκίνηση.

Από τη Δευτέρα ο κ.κ. Ειρηναίος θα αρχίζει να γνωρίζει τον κλήρο και τον λαό της περιοχής, μετά την πρώτη Θεία λειτουργία, παρουσία των αρχιερέων, με τον ίδιο να λέει πως μητροπολιτών είναι να είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι και οικείοι, ίσως και λόγο ηλικίας. Από εκεί και πέρα με στέλνουν στη Φλώρινα να υπηρετήσω τους ανθρώπους. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή και η καρδιά μου ορθάνοιχτη».

Ο κ.κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στην περιοχή λέγοντας ότι έχει μια πολύ καλή ποιότητα νέων ανθρώπων, βάζοντας ως προτεραιότητα και τη συνεργασία με τους νέους, εξαίροντας το έργο του Πανεπιστημίου και πόσο συμβάλει στην καλλιέργεια ενός τόπου.

Ακόμη, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην τελευταία λειτουργία που τέλεσε στην Αλεξανδρούπολη, λέγοντας πως ήταν δύσκολο συναισθηματικά, αλλά έχει «ευθύνη και ωριμότητα» για την αποστολή του και την ευθύνη του απέναντι στους ανθρώπους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.