Μητροπολίτης Θεόκλητος: «Εγώ σέβομαι την Πολιτεία, αλλά παραπάνω την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου» – Τι είπε για την παρουσία των πιστών στους ναούς της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας αύριο Θεοφάνεια.

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL με τη Ρίτα Τσιούρα και τον Ζήση Πιτσιάβα σχολίασε για το τι στάση θα κρατήσει η μητρόπολη αύριο Θεοφάνεια, λέγοντας πως κοινοποίησε τους ιερείς την απόφαση της ιεράς συνόδου αλλά και την απόφαση του κράτους, λέγοντας πως ο καθένας (σ.σ. πιστός) να πράξει ό,τι νομίζει.

«Έχουμε μια εντολή από τη Σύνοδο, που λέει οτι θα εφαρμοστεί ο νόμος του κράτους της προηγούμενης περιόδου των Χριστουγέννων. Ο καθένας μπορεί να λειτουργήσει όπως θέλει, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στους ναούς. Μπορεί να γράψει έξω. Θα έχουμε σύγκρουση εκκλησίας και κράτους.

Εγώ είπα ότι από ευθύνη του καθενός. Εγώ κοινοποίησα την εντολή της Συνόδου, υπ” ευθύνη του καθενός πιστού. Ο κάθε πιστός ας αξιολογήσει τα πράγματα και ας κάνει ότι νομίζει. Είμαι υποχρεωμένος να ακούσω τα της Ιεράς Συνόδου, ως προϊσταμένη μου αρχή. Είπα, όμως, να έχουν υπόψη τους και την εντολή του κράτους. Εγώ σέβομαι την πολιτεία, αλλά παραπάνω σέβομαι τα της Ιεράς Συνόδου. Όποιος θέλει να τηρήσει τη σύνοδο να την τηρήσει, όποιος θέλει να τηρήσει το κράτος. Εγώ κοινοποίησα την απόφαση της Συνόδου (προτιμώ της Συνόδου), κοινοποίησα και του κράτους και ο καθένας ας τα αξιολογήσει και ας κάνει ότι πρέπει. Εγώ θα προσπαθήσω να είμαι νόμιμος, δεν μπορώ και να κλείσω της εκκλησίες. Υπακούμε τους νόμους του κράτους, αλλά πρέπει να ακούμε και τους νόμους της εκκλησίας. Ο Κοζάνης καλά έκανε, εγώ μέχρι στιγμής εφαρμόζω τα της Συνόδου».

Για την παρουσία πιστών σε κουρά μοναχού σε μονή της μητρόπολης ο μητροπολίτης απάντησε πως «δεν ξέρουμε αν κόλλησαν κορωνοϊό από εκεί».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.