Τον Κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα ψάλουν και φέτος δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πρόκειται για το γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευ νεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ.

Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου θα τελεστεί Προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεωργίου Πατρώνα.

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Δεξιό Αναλόγιο θα είναι: Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Ελευθέριος Καρέτσος, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο Αριστερό Αναλόγιο θα είναι: το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευ νεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.