Φοιτήτριες και φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, καλεσμένοι από τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο.

Επικεφαλής της εκλεκτής ομηγύρεως οι πολυσέβαστοι στον Επίσκοπό Καθηγητές κ.κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Τρύφων Τσομπάνης και Πέτρος Παναγιωτόπουλος και Καθηγήτριες κες κες Νίκη Παπαγεωργίου και Γλυκερία Χατζούλη.

Πρώτος σταθμός της επισκέψεώς τους η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρναίας, όπου τους υπεδέχθη η Αδελφότητά της υπό την Οσιωτάτη Καθηγουμένη Μαριάμ. Δεύτερος σταθμός ο μεγαλοπρεπής, πάνσεπτος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου Αρναίας, στον οποίο την ξενάγηση ανέλαβε ο Προϊστάμενος του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιος Σουλτανικάς. Κατόπιν Καθηγητές και Φοιτητές επισκέφθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Αρναίας τον Μητροπολίτη, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, τους παρουσίασε το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης και εν συνεχεία στην Αίθουσα του Θρόνου ανέλυσε τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και τον τρόπο με τον οποίο Διοικητικά, Φιλανθρωπικά και Πνευματικά αυτή επιτελεί το έργο της. Η επίσκεψη έκλεισε με την παράθεση γεύματος προς τιμήν των αγαπητών επισκεπτών, οι οποίοι ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη για την Αβραμιαία δοχή του του αφιέρωσαν παραδοσιακά ψαλτοτράγουδα με την κιθάρα τους.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.