Οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι όλων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ενώνουμε τις φωνές μας και απευθυνόμαστε σε εσάς με την παρούσα επιστολή ώστε να σας καταστήσουμε κοινωνούς στην συλλογική και ατομική οδύνη που αισθανόμαστε από τις τελευταίες πληροφορίες για όσα δρομολογούνται για τις ΑΕΑ.

Παρά την επιστημονική μας επάρκεια, επί δεκαπέντε χρόνια υφιστάμεθα άνιση μεταχείριση σε σχέση με φοιτητές και αποφοίτους άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από πλευράς τις Πολιτείας, η οποία παρά τις διαρκείς εκκλήσεις μας δεν έχει πράξει τίποτε για την επίλυση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν, με κορυφαίο αυτό της μη αναγνώρισης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Η πιο πρόσφατη χειρονομία απαξίωσής μας, η γνωστή πλέον ‘‘διαρροή’’ του επίμαχου σχεδίου Νόμου, αντί να θεραπεύει τα κακώς κείμενα, αφού πρώτα εξουθενώσει, θανατώνει τις Α.Ε.Α. και μαζί τους κόπους, τις θυσίες και τις ελπίδες μας. Έτσι αντί το υπουργείο Παιδείας να απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αποφασίζει να μας οδηγήσει άπαξ δια παντός, στο φάσμα της απελπισίας και τις θεσμοθετημένης ανεργίας.

Δυστυχώς ακόμα και τούτες τις αναστάσιμες ημέρες, εξακολουθούμε να βιώνουμε ‘‘ημέρες πάθους’’ εξαιτίας καλά διασταυρωμένων ‘‘διαρροών’’ που μας πληροφορούν ότι παρά την εκπεφρασμένη βούληση της Δ.Ι.Σ. να παραπέμψει το ληστρικό αυτό Νομοσχέδιο για συζήτηση στην ερχόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας, το υπουργείο Παιδείας ξεκινά το καταστροφικό του έργο ερήμην και ενάντια στην βούληση υμών των Επισκόπων της Εκκλησίας. Στις αναμενόμενες στα μέσα Μαΐου εξαγγελίες του αριθμού των εισακτέων ανά Ανώτατη Σχολή και τμήμα, διαρρέεται ότι
θα ανακοινώσει μηδενικό αριθμό εισακτέων στην ΑΕΑ Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας έτσι μεθοδευμένα το έργο της καταστροφής των ΑΕΑ! Και μιλάμε για συνολική καταστροφή της προοπτικής και του έργου τους και όχι απλά «κλεισίματος» και εξορθολογισμού, όπως παραπλανητικά θέλει να αφήνει να φαίνεται.

Διερωτόμαστε πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που η Εκκλησία δεν έχει δώσει την έγκρισή της, και είμαστε βέβαιοι ότι δε θα το κάνει, για την καταστροφή των Α.Ε.Α., το υπουργείο Παιδείας να μεθοδεύει το κλείσιμο των Σχολών μας; Ποιος είναι αυτός ο υπηρεσιακός παράγοντας που προωθεί το κατάπτυστο Νομοσχέδιο παρά τη βούληση της Ιεραρχίας; Αυτοί πού υπονομεύουν το μέλλον των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μας, με την σημαντικότατη προσφορά στο Έθνος και την Εκκλησία, από πού αντλούν την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο;

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς σας απευθύνουμε έκκληση, μην επιτρέψετε να ευδοκιμήσουν τα σκοτεινά σχέδια κάποιων ελάχιστων προσώπων που απεργάζονται το κακό μας. Οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες δεν είναι απρόσωποι θεσμοί, τοίχοι και άψυχες αίθουσες διδασκαλίας, είναι οι άνθρωποι που σπούδασαν και σπουδάζουν σε αυτές τα εκκλησιαστικά γράμματα και τις επιστήμες.

Είναι οι καθηγητές μας και όλο το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που καταθέτει την ψυχή του για την μόρφωση και κατάρτισή μας. Είμαστε εμείς που θέλουμε να προσφέρουμε στην Εκκλησία και το Έθνος και για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξή Σας. Θεωρούμε ότι η επίλυση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν, μπορεί να έλθει δια μέσου της στήριξης των Α.Ε.Α. στο σύνολό τους από μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και όλα όσα αρνητικά διέρρευσαν να μείνουν κακές βουλές και φήμες και να μην πραγματοποιηθούν.

Ασπαζόμενοι αναστάσιμα την δεξιά Σας αναμένουμε την πατρική Σας ανταπόκριση.

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Α.Ε.Α. Αθηνών

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Α.Ε.Α. Βελλάς

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Π.Α.Ε.Α. Ηρακλείου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών-Συντηρητών Πολιτιστικών Δημιουργιών

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Φοιτητών Πτυχιούχων της Α.Ε.Α. Βελλάς

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.