Την έντονη ανησυχία και αγωνία τους για τη συνέχιση των σπουδών τους εκφράζουν με Επιστολή τους οι φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Θεσσαλονίκης προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καλώντας τους σε βοήθεια έστω και την ύστατη στιγμή.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση τον περασμένο Ιούλιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συγχώνευσε τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες από 4 σε 2, με αποτέλεσμα από το νέο ακαδημαϊκό έτος παύει η λειτουργία αυτών της Θεσσαλονίκης και της Βελλάς Ιωαννίνων.

Οι φοιτητές ζητούν από την πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας ευνοϊκότερη μεταχείριση καθώς επιθυμία τους είναι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως αναφέρουν το οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους θα είναι δυσβάστακτο αν κληθούν να μετακομίσουν σε Αθήνα ή Ηράκλειο Κρήτης.

“Σας καλούμε Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι Άγιοι Συνοδικοί, να μας βοηθήσετε σε αυτή την ύστατη στιγμή. Να είστε δίπλα μας σε αυτόν τον ύστατο αγώνα που δίνουμε. Κάποιοι από εμάς, σε λίγα χρόνια, θα στελεχώσουμε κάποιες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θεωρούμε ότι η Εκκλησία βοηθάει όλα τα παιδιά της προς το καλύτερο. Αυτό ζητάμε τώρα και από εσάς”, καταλήγει η Επιστολή του Συλλόγου Φοιτητών “Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς” την οποία υπογράφουν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος, κ. Σωτήριος Θεολόγου, και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανέστης Πατσιαλάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.