Οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού θα κολληθούν στις πόρτες των ιερών ναών στη Φινλανδία. Η Εκκλησία της Φινλανδίας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν στην είσοδο των ναών τοιχοκολλημένες οδηγίες σε όλες τις γλώσσες των πιστών με τα μέτρα, ακόμα και αν ο εκάστοτε ιερέας τα αναφέρει σε κάθε λειτουργία.

Οι πιστοί δεν αφομοιώνουν τις οδηγίες αν τις ακούνε στη φινλανδική γλώσσα για αυτό στους ναούς και στα μοναστήρια της Φινλανδίας θα υπάρχουν οι οδηγίες σε πολλές γλώσσες όπως αγγλικά, φινλανδικά, ελληνικά, σουηδικά, ρωσικά και ρουμανικά ενώ με τον καιρό θα εμπλουτίζεται και με άλλες γλώσσες.

Τα μέτρα που πλέον βρίσκονται σε όλες τις ενορίες της Φινλανδίας είναι τα εξής:

Τηρούμε όλους τους όρους υγιεινής, καθαριότητος.
Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές. Δεν φυλάμε τις εικόνες, το σταυρό και το χέρι των ιερέων. Όταν βρισκόμαστε στην εκκλησία, κρατάμε μια απόσταση από τους υπόλοιπους.
Δεν ερχόμαστε στην εκκλησία με συμπτώματα γρίπης, για όσο καιρό χρειάζεται για την αποκατάσταση της υγείας μας.
Κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων σύμφωνα με τις οδηγίες των ιερέων.
Εάν δεν μπορείς να παρευρεθείς στην εκκλησία, και επιθυμείς να κοινωνήσεις των Αχράντων Μυστηρίων επικοινώνησε με τον ιερέα του Ναού.
Η ενορία συνεχίζει την τέλεση των μυστηρίων και των λοιπών ακολουθιών. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες της ενορίας αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.
Στις Ιερές Ακολουθίες προσευχόμαστε «ὑπὲρ τῶν ἐν ἀσθενείαις κατακειμένων», ἀλλὰ καὶ «ὑπὲρ τῶν δι΄ εὐλόγους αἰτίας ἀπολειφθέντων».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.