ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Εκτενές αφιέρωμα στην χθεσινή εκλογή του νέου Προκαθήμενου στην Εκκλησία της Ουκρανίας, έχουν σήμερα και οι FINANCIAL TIMES. Η εφημερίδα αναφέρει πως οι θρησκευτικοί ηγέτες στην Ουκρανία επέλεξαν έναν 39χρονι επίσκοπο από την Οδησσό και με αυτόν τον τρόπο κόβονται έτι περισσότερο οι δεσμοί με τη Ρωσία.

Ρεπορτάζ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE 

Συνεχίζουν οι FINANCIAL TIMES αναφέροντας πως η επιλογή του Μητροπολίτη Επιφάνιου, πρώην δημοσιογράφου, ακολούθησε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ανακόψει την επί 300 χρόνια επικυριαρχία της Ρωσίας στην Ουκρανική Εκκλησία.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο τόνισε πως αυτή είναι μια Εκκλησία χωρίς… Πούτιν και χωρίς προσευχές για την ηγεσία και τον στρατό της Ρωσίας που σκοτώνουν Ουκρανούς.

Οι FINANCIAL TIMES εστιάζουν στο προφίλ του Μητροπολίτη Επιφάνιου, υπογραμμίζοντας πως οι σπουδές του στην Αθήνα και η Ελληνική του παιδεία θα συμβάλλει στο να σφυριλατηθούν σχέσεις με την Παγκόσμια Ορθοδοξία.

Πηγή από την χθεσινή Σύνοδο ανέφερε πως η επιλογή ενός νέου σε ηλικία θρησκευτικού ηγέτη ήταν απαραίτητη για την επανασύσταση της Ουκρανικής Εκκλησίας και την εθνική ενότητα σε μια εποχή που η Ουκρανία εισέρχεται στο πέμπτο έτος ακήρυχτου πολέμου με τη Ρωσία.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.