Στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος με τον Ρώσο επιτιθέμενο, άνθρωποι πεθαίνουν, αιματοχυσία, και η γη μας ξεχειλίζει από βία, κακία και θλίψη.

Την παραμονή της εβδομάδας του Πάσχα, καθώς εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θυμόμαστε τα επίγεια δεινά του Ιησού Χριστού, προετοιμαζόμαστε για την Ανάστασή Του, καλούμε πνευματικούς ηγέτες του κόσμου, εκκλησιαστικούς ηγέτες, όλους όσους πιστεύουν στον Ζωντανό Θεό, ζητώντας λύτρωση πολύ ευκαιρία να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις τους έτσι ώστε, συμβάλλετε με τη σειρά σας στην επίτευξη της εκεχειρίας της Ουκρανίας, θέτοντας το καθεστώς τερματισμού του πολέμου, τουλάχιστον για την ώρα του εορτασμού της Αναστάσεως του Χριστού και την επόμενη εβδομάδα του Φωτός.
Η Αγία Γραφή λέει: «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, γιατί αυτοί θα ονομαστούν γιοι του Θεού» (Μτφ. 5, 9). Είναι χρέος κάθε χριστιανού να εφαρμόσει αυτή την εντολή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στη ζωή.
Η Ανάσταση του Χριστού είναι εορτή της νίκης της ζωής επί του θανάτου, του καλού επί του κακού, της αλήθειας επί του ψεύδους. Εδώ και περίπου δύο μήνες ο ουκρανικός λαός υποφέρει από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Και το καθήκον μας είναι να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε τουλάχιστον τις ημέρες της Αγίας Αναστάσεως, όταν ο ουρανός είναι ανοιχτός, να έχει σταματήσει η ανθρωπότητα, να λάβουν αγάπη, καλοσύνη και ειρήνη.
Ζητώ επίσης από όλους όσους εξαρτάται, να βοηθήσουν στη διόρθωση των ανθρωπιστικών διαδρόμων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα. Ειδικά στους κατοίκους των πολυστράνταλ ʹ ουκρανικών πόλεων Μαριούπολης, Χάρκοβο, Χερσώνα, Μικολάιβ, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και άλλων.
Ως Επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου, εκ μέρους όλης της πληρότητας της Εκκλησίας μας, συγχαίρω την έκκληση του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterresha για τον τερματισμό της μάχης στο έδαφος της Ουκρανίας με ρίμα Χριστιανική γιορτή του Πάσχα. Ευχαριστώ για την εκφρασμένη θέση, ενώ κάλεσε τον ΟΗΕ να αναλάβει πιο δραστήρια και αποφασιστική δράση για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και τη διακοπή της ρωσικής στρατιωτικής επιθετικότητας.
Με την ελπίδα της ειρήνης στην Ουκρανία και όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι αυτές τις μέρες θα μπορέσουν να μοιραστούν τη χαρά του Πάσχα.
Χριστός πραγματικά ανέστη εκ νεκρών! Σε αυτόν να είναι η δόξα για πάντα!
ΦΙΛΑΡΕΘ,
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΙΕΦΣΚΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
21 Απριλίου 2022, Μεγάλη Πέμπτη,
Μ. Κίεβο

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.