Έκκληση Πατριάρχη Φιλαρέτου για τους κρατούμενους της maríupol - υπερασπιστές του φυτού «Azovstal»

Όλοι εμείς, κρατώντας την ανάσα μας, ακολουθήσαμε για 83 ημέρες το ηρωικό κατόρθωμα των υπερασπιστών του φυτού της Μαριούπολης “Azovstal”. Αυτή την ώρα αντιμετώπισαν γενναία ένα τεράστιο πλήθος ρωσικών στρατευμάτων κατοχής. Υπερασπιστές της πόλης, θυσιάζοντας τις ζωές τους, συγκράτησαν τις ορδές του επιτιθέμενου του Κρεμλίνου, σώζοντας την Ουκρανία, και ως εκ τούτου, τον κόσμο από τον ρωσικό ολοκληρωτισμό και τον σύγχρονο ναζισμό. Έδωσαν το παράδειγμα της αληθινής ενσάρκωσης της εντολής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «Η μεγαλύτερη αγάπη δεν έχει κανέναν από αυτό παρά να παραδώσει την ψυχή του για τους φίλους του» (Jn. 15, 13).
Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των στρατιωτών μας βρίσκεται τώρα σε ρωσική αιχμαλωσία. Οι ζωές τους παραμένουν σε κίνδυνο. Τώρα ήρθε η ώρα να προστατέψουμε τους Ουκρανούς στρατιώτες. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε. Πρέπει να ξέρουν ότι η καρδιά μας και οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Διότι ο ίδιος ο Κύριος είπε: «Ήμουν στη φυλακή, και ήρθες σε μένα» (Μτφ. 25, 35).
Καταρχάς, απευθύνω έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη, τον Ερυθρό Σταυρό, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους θρησκευτικούς ηγέτες του κόσμου να κάνουν ό,τι είναι δυνατό και αδύνατο για να επισπεύσουν την ανταλλαγή κρατουμένων, την απελευθέρωση του στρα
Ζητώ από εκπροσώπους διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηγέτες της κοινής γνώμης σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο να εξασφαλίσουν ότι η Ρωσία έχει την κατάλληλη συντήρηση των υπερασπιστών μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γενεύης o Nvencííí σχετικά με το χειρισμό του στρατού από το 1949 και τους κανόνες της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας νόμος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου να υποβάλλονται σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.
Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσουν ότι οι υπερασπιστές της Μαριούπολης θα απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό.
Προσεύχομαι για τους στρατιώτες που βρίσκονται σήμερα σε ρωσική αιχμαλωσία, ο Κύριος, μέσω της μεσολάβησης της Παναγίας, μέσω των προσευχών της Αγίας Ιερομάρτυρος Αναστασίας Ουζορισιτελνύτσια, να τους δώσει τη δύναμη να ξεπεράσουν όλα τα δύσκολα iials, διατηρήστε τη ζωή και επιστρέψτε την ελευθερία.
Στέλνω επίσης την ευλογία μου pastirs ʹke σε όλους τους συγγενείς και φίλους των Ουκρανών στρατιωτών που είναι αιχμάλωτοι Ρώσων κατακτητών και προτρέπω να μην χάσουν την ελπίδα τους, να εμπιστευτούν στο έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, γιατί λέγεται: “Μακάριοι όσοι κλαίνε γιατί είναι Tue τρώγοντας” (Μτφ. 5, 4).
Ζητώ όλες τις ευλογίες του Θεού!
ΦΙΛΑΡΕΤΟ,
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΙΒΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.