Γράφει η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος:

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Φαρσάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου με τη μετοχή Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Φαρσάλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.
Στην ομιλία ανεφέρθη στην τάξη των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού και του θυσιαστηρίου αυτού.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης έγινε δια των λειψάνων των αγίων Μαρτύρων των Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη ομιλία του, δοξολόγησε τον Κύριο της Δόξης και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό μας π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου για την επιστασία της διεξαγωγής των Εγκαινίων, τον π. Χρήστο Νταφούλη, Εφημέριο του Ιερού Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και τους υπολοίπους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό του Θεού.

Φωτογραφίες: Λάμπρος Στεργίου

Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Φάρσαλα: Λαμπρά Εγκαίνια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.