ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ : Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ευρύτερης μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο οριστικοποιείται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ: Η κυβέρνηση έχει επίσης θέσει περιορισμούς στην εξαγωγή δύο φαρμάκων, για τον ιό HIV και την ελονοσία, που δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες για τον κορωνοϊό.

Ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος της χώρας καθηγητής Κρις Γουίτι είπε ότι στο χειρότερο σενάριο σχολεία θα πρέπει να κλείσουν, οι μετακινήσεις και οι συγκοινωνίες να περιοριστούν, να απαγορευθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις και οικογένειες ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό να μένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας καθηγητής Πολ Κρόσφορντ δήλωσε, πάντως, πως «δεν είναι με κανέναν τρόπο βέβαιο» ότι η νόσος θα εξελιχθεί σε πανδημία και ότι για την ώρα αποδίδει η προσπάθεια για εντοπισμό φορέων και όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους

ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ: Το βράδυ της Τρίτης το Foreign Office εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις 11 υπό καραντίνα πόλεις στη βόρεια Ιταλία, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για κάποιον να βρεθεί εκεί.

Όποιος έχει πρόσφατα επιστρέψει από αυτές τις πόλεις πρέπει να μένει απομονωμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες, ενώ όποιος έχει πρόσφατα επιστρέψει από την υπόλοιπη βόρεια Ιταλία, από την Πίζα και πάνω, καλείται να μείνει σπίτι του απομονωμένος για 14 ημέρες αν εκδηλώσει συμπτώματα γρίπης.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ: Κορωνοϊός- Συμπτώματα γρίπης Η1Ν1- Εποχή

Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης φέρεται να είναι η καθυστέρηση μεγάλης εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μέχρι το καλοκαίρι, όταν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας είναι συνήθως υπό μικρότερη πίεση.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ: Εξάλλου, τουλάχιστον 14 σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στείλει στο σπίτι τους μαθητές τους που συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες σε εκδρομές στη βόρεια Ιταλία. \

Ένα σχολείο στην κομητεία Τσέσιρ στη βορειοδυτική Αγγλία έχει κλείσει εντελώς για απολύμανση.

Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ παραδέχθηκε ότι περιμένει περισσότερα κρούσματα στη χώρα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας, έως και 600 άνθρωποι την εβδομάδα εξετάζονται για τον κορωνοϊό, ακόμα και αν δεν έχουν ταξιδέψει σε χώρες «υψηλού ρίσκου».

Συνολικά έχουν εξεταστεί 6.795 άτομα με πιθανά συμπτώματα του ιού.

Ένας τρίτος χώρος, ξενοδοχείο στην περιοχή του Χίθροου, ορίστηκε ως μία ακόμα ζώνη καραντίνας για φορείς του ιού, μετά από ένα νοσοκομείο στο Γουίραλ της βορειοδυτικής Αγγλίας και ένα άλλο ξενοδοχείο στο Μίλτον Κινς, βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.