ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για νηστίσιμη φανουρόπιτα, ιδανική για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου.

Διαβάστε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για Φανουρόπιτα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης: 1ώρα

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 330

Φανουρόπιτα – Υλικά

3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.λ. γαρύφαλλο

1 1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

2/3 φλιτζ. σπορέλαιο

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού

1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα

1/2 φλιτζ. κορινθιακές σταφίδες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε για 1′ στο μπλέντερ ή με σύρμα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά μας.

Ρίχνουμε και τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψάκι μας και ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Μετά από περίπου 1 ώρα, βγάζουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη σύμφωνα με τη συνταγή μας.

Τη Φανουρόπιτα τη φτιάχνουμε παραμονές της εορτής του Αγίου Φανουρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.