Nόστιμη παραδοσιακή συνταγή για φανουρόπιτα

Η φανουρόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, και υπάρχουν πολλές παραλλαγές της.

Υλικά:

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά.
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνετε για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο της πίτας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.