Αυτός είναι ο λόγος που οι νοικοκυρές φτιάχνουν την ημέρα αυτή φανουρόπιτες και αφού τις πάνε στην εκκλησία και ευλογηθούν τις μοιράζουν στη γειτονιά και στο εκκλησίασμα, με τη σύσταση να ευχηθούν να συχωρεθεί η μάνα του Αγίου «Ο Θεός σχωρέστ’ τη μάνα του Αγίου Φανουρίου».

Βέβαια, ζητούν οι πιστοί να τους φανερώσει ο Άγιος χαμένα αντικείμενα ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν, ή ακόμη έναν καλό γαμπρό στα ανύπαντρα κορίτσια.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη Φανουρόπιτα είναι συνήθως 7 ή 9, καθώς οι αριθμοί 7 και 9 συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας, τις μέρες δημιουργίας, αλλά και τα τάγματα τον αγγέλων. Πάντα όταν την φτιάχνουν οι νοικοκυρές φροντίζουν να υπάρχει αναμμένο κερί και θυμίαμα.
Στις 27 Αυγούστου έκαστου έτους η Εκκλησία, τιμά τον Άγιο Φανούριο. Οι Εκκλησίες γεμίζουν με τη μυρωδιά από τις Φανουρόπιτες που φτιάχνουν οι νοικοκυρές.

1 φαρίνα
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
2 κ.τ.η μπέικιν πάουντερ
χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του
2 χούφτες καρύδια κοπανισμένα
1 χούφτα ξανθές σταφίδες
2 κ.τ.γ κανέλα

Πώς θα τη φτιάξετε:

Σε ένα μπολ βάλτε το ηλιέλαιο, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το μπέικιν, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα, και τη φαρίνα.
Ρίξτε σιγά-σιγά το υγρό σας μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Λαδώστε ή βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 με 40 λεπτά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.