Αφράτα και πεντανόστιμα. Δίνονται ατομικά.
Ο Άγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημερομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κάνει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.
Υλικά
45′ ψήσιμο
16 κομμάτια
1 ποτήρι (των 200 ml ) αραβοσιτέλαιο
2 1/2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 συσκευασία φαρινάπ 500 γρ
2 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης
4 κ.σ. ροδονερο
100 γρ καρύδια τριμμένα πολύ ψιλά
Έξτρα άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
1)Χτυπάω το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω το ροδονερο και χτυπάω λίγο ακόμη.
2)Προσθέτω πορτοκαλάδα και αλεύρι εναλλάξ χτυπώντας στο χαμηλό και μέτριο. Στο τέλος κανέλα και καρύδι χτυπώντας λίγο ακόμα.
3)Λαδώνω ατομικά φορμάκια με λίγο αραβοσιτέλαιο, με πινέλο. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και τινάζω. Γεμίζω τα φορμάκια με κουτάλι, στα τρία τέταρτα περίπου. Τα τοποθετώ σε ταψί.
4)Ψήνω στους 180 προτελευταία σχάρα. Μου πήρε 45 λεπτά, αλλά αν έχετε δυνατό φούρνο ελέγχετε νωρίτερα με οδοντογλυφίδα. Να βγεί στεγνή.
5) Αφήνω να κρυώσουν λίγο και διακοσμώ. Έκοψα σταυρό από χαρτόνι και τόν τοποθετούσα στο κέντρο πριν ρίξω άχνη με σουρωτήρι. Καλή επιτυχία!