Ολοκληρώθηκε η τελετή επίσημης υπογραφής υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Συνοδικής Πράξεως αγιοκατάταξης του Οσίου Πατρός Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από χθες, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με 250 προσκυνητές εκ Φθιώτιδος.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές θα επισκεφθούν ιερούς τόπους της Πόλεως και θα μεταβούν στην Ιερά Πατριαρχική Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών, Αρχιερέων και Μεγάλων Ευεργετών του Γένους.

Η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της Ινδίκτου
Μετά την τελετή και συγκεκριμένα στις 18:00 μ.μ. θα συμμετάσχουν στην ακολουθία του Μεγάλου Πατριαρχικού Εσπερινού της Ινδίκτου (Νέου Εκκλησιαστικού Έτους) στον οποίο θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Αύριο, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος θα συλλειτουργήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, με συμμετοχή των Συνοδικών και Ενδημούντων Αρχιερέων στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου για την Εορτή της Ινδίκτου και της Ιεράς Συνάξεως προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου (της οποίας η αρχαία Ιερά Εικόνα θησαυρίζεται εντός και θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, για προσκύνηση στον Σολέα) στην οποία θα χοροστατήσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.