Ι.Μ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά την Συνεδρία της 16ης Νοεμβρίου 2023, απεφάσισε την κατάταξη εν τω Αγιολογίω της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Ιερομονάχου Αθανασίου (Χαμακιώτου), ιδρυτού του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως Αττικής και εφημερίου επί πολλά έτη του ιστορικού Ιερού Ναού Παναγίας Νεραντζιωτίσσης Αμαρουσίου.

Ο εορτασμός της μνήμης του ορίστηκε στις 17 Αυγούστου εκάστου έτους, ημέρα της οσιακής κοιμήσεως του και στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα ανακομιδής των ιερών λειψάνων του.

Το ανακοινωθέν από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος
“Εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της τοπικής μας Εκκλησίας προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριο Βαρθολομαίο και τα Μέλη της περί Αυτόν Σεπτής Ιεράς Συνόδου, ανακοινώνουμε στον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως τις κάτωθι λατρευτικές συνάξεις για τον πρώτο εορτασμό του γεγονότος τούτου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 5 μ.μ.: Ιερόν Ησυχαστήριον Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως. Τοποθέτησις των Ιερών Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αθανασίου του νέου του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει εις το Καθολικόν και τέλεσις Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού.

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΩΙ

Ώρα 7 – 10.30 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα επακολουθήσει λιτάνευσις των ιερών λειψάνων εις τους χώρους του Ιερού Ησυχαστηρίου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ώρα 5 μ.μ.: Ιερόν Μητροπολιτικόν Παρεκκλήσιον Παναγίας Νεραντζιωτίσσης. Υποδοχή τιμίας Κάρας εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου και εν συνεχεία τέλεσις Αρχιερατικού Εσπερινού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΩΙ

Ώρα 7 – 10.30 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα επακολουθήσει λιτάνευσις της τιμίας Κάρας του Οσίου πέριξ του Ιερού Παρεκκλησίου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ώρα 5 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκλησις εις τον Όσιον Αθανάσιον τον νέον.

Η τιμία κάρα του Οσίου πατρός ημών Αθανασίου του νέου του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει θα παραμείνει προς προσκύνησιν εις το Ιερόν Μητροπολιτικόν Παρεκκλήσιον Παναγίας Νεραντζιωτίσσης Αμαρουσίου μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Καλούμε τον Ιερό Κλήρο και τους ευσεβείς Χριστιανούς της Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν στον πρώτο εορτασμό της κατατάξεως εν τω Αγιολογίω της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αθανασίου του νέου του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει.

Απολυτίκιο του Οσίου Αθανασίου

Ήχος δ΄ Ταχύ προκατάλαβε

Της Λαύρας το καύχημα Αμαρουσίου φρουρόν, ποιμένα κοσμήσαντα Φανερωμένης μονήν, πιστοί Αθανάσιον. Δεύτε εν ευλαβεία ευφημήσωμεν ύμνοις, ίασιν νοσημάτων εξαιτούμενοι πίστει. Ούτως γαρ ανεδείχθη δοχείον της χάριτος”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.