Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την χθεσινή συνεδρία, ύστερα από πρόσκληση του Παναγιωτάτου, συμμετείχαν στις συνοδικές εργασίες οι Σεβ. Ιεράρχες της υπό την κανονική προστασία της Μητρός Εκκλησίας Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας Φιλλανδίας, δηλαδή ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσένιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Όουλου κ. Ηλίας.

O Πατριάρχης καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τόσο τους Ιεράρχες από την Φιλλανδία όσο και τα νέα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία, τέθηκαν όλοι οι προβληματισμοί, οι σκέψεις, οι απόψεις και τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την τοπική αυτή Εκκλησία, καθώς και οι τρόποι ανάπτυξής της.
Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών , η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε παμψηφεί τον εν Κιέβω Έξαρχο της Μητρός Εκκλησίας και προεστώτα του εκεί Πατριαρχικού Σταυροπηγίου του Αγίου Ανδρέου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Μιχαήλ Ανισένκο, Επίσκοπο Κομάνων.
Επίσης, μετά από πρόταση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέλεξε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κέζιο, Επίσκοπο Αμάστριδος, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Τιμόθεο Μπακάκο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου, Επίσκοπο Εξαμιλίου, και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου, Επίσκοπο Φωκαίας.

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής πληροφορήθηκε με χαρά και ευγνωμοσύνη την είδηση ότι η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκαναν δεκτή την πρόταση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής για την εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων επί τη βάσει τριπροσώπων, τα οποία απεστάλησαν σύμφωνα με τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Με βάση τα ανωτέρω, η Μητέρα Εκκλησία εξέλεξε σήμερα στο αξίωμα του Επισκόπου τρεις διακεκριμένους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής: τον π. Σπυρίδωνα Κέζιο ως Επίσκοπο Αμάστριδος, τον π. Τιμόθεο Μπακάκο ως Επίσκοπο Εξαμιλίου και τον π. Ιωάννη Κωνσταντίνου ως Επίσκοπο Φωκαίας.

Τόσο οι ημερομηνίες όσο και οι ιεροί ναοί στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι τρεις επισκοπικές χειροτονίες θα ανακοινωθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Όλες οι χειροτονίες θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid–19.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.