ΦΑΛΑΦΕΛ: Διαβάστε μια εύκολη συνταγή για φαλάφελ.

Είναι νόστιμα, εύκολα κι είναι ένας τρόπος να κάνεις ακόμη και το παιδί σου να φάει τα ρεβίθια!

Βάζετε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη, στεγνώνετε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιείτε λίγα – λίγα στο μούλτι.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε με το μαχαίρι τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτετε στα ρεβίθια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί, 2-3 ώρες, στο ψυγείο.

Σε βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγετε με αλεύρι και τηγανίζετε μέχρι να γίνουν «χρυσά». Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα κεφτεδάκια, φτιαγμένα από ρεβίθια!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά
2 κούπες ρεβίθια

2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Αλεύρι

Νηστίσιμη συνταγή, οι ρεβιθοκεφτέδες, ταιριάζουν μοναδικά με σος από ταχίνι αλλά και με αραβικές πίτες και πατάτες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.