ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μίλησε με τη Μητρόπολη Γαλλίας η οποία διαψεύδει την είδηση του θανάτου του π Νικόλαου ενώ κανένα μεσο ενημέρωσης στη Γαλλία, Le Parisien, Le Monde, Le Figaro δεν αναφέρουν ότι πέθανε.

Προσωπικό φαίνεται να είναι το κίνητρο πίσω από τον τραυματισμό του ελληνορθόδοξου ιερέα στη Λυών, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Την Κυριακή το βράδυ η γαλλική αστυνομία άφησε ελεύθερο τον ύποπτο που είχε συλλάβει μία ημέρα νωρίτερα για την ένοπλη επίθεση στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία σε βάρος του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ένοχος μπορεί ακόμη να διαφεύγει.

«Κανένα στοιχείο δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του στην υπόθεση», εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ύποπτος, ένας άστεγος άνδρας, συνελήφθη λίγο μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε ο ιερέας ελληνικής καταγωγής.

Οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση την ανθρωποκτονίας από πρόθεση έχουν αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Parisien, ωστόσο, τα βλέμματα των ανακριτικών Αρχών στέφονται πλέον εντός της ελληνοθρόδοξης κοινότητας της Λυών και στις προσωπικές διαφορές που ενδεχομένως να είχε με μέλη της Εκκλησίας.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, ο ιερέας είχε εμπλακεί σε οικονομική κακοδιαχείριση ενώ κάποιοι επέκριναν τη συμπεριφορά του απέναντι σε μέλη της Εκκλησίας.

Επίσης, ο ιερέας φέρεται να είχε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη με έναν πρώην μοναχό που καταδικάστηκε για δυσφήμιση.

Ο ιερέας, Νικόλας Κακαβελάκης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση για δεύτερο εικοσιτετράωρο, καθώς δέχτηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.