ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εξέφρασε από την φυλακή ο Δήμαρχος Χειμμάρας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., Φρέντη Μπελέρης, με αφορμή τη συνάντηση την οποία είχε χθες στην Αρχιεπισκοπή με τον υιό του Πέτρο Μπελέρη.

“Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την σημερινή του συνάντηση με τον γιο μου, αλλά και για τις ευχές και τις ευλογίες του προς το πρόσωπό μου και τον αγώνα μου. Φρέντης Μπελέρης”, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε, ακόμη, ότι αντάλλαξαν διάφορες απόψεις και ευχήθηκε ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να φωτίσει και τους υπευθύνους, όπου βρίσκονται, σε όποιο σημείο της γης, ώστε η ελευθερία, που είναι ένα δώρο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, να είναι πάνω από όλα τα άλλα.

Αναμένεται να κατατεθεί έφεση
Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε 2 χρόνια φυλακή.

Η εξέλιξη αυτή, παρότι ενέχει τυπικό χαρακτήρα, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με την υπεράσπιση του κ. Μπελέρη να δικαιούται σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο να καταθέσει έφεση εντός 15 ημερών. Η έφεση θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πλευρά του Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι αν η ποινή παραμείνει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο κ. Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.