ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου πιστώθηκε η συμπληρωματική ενίσχυση ύψους 70 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στις μέχρι τώρα πληρωμές και στην τελική εκκαθάριση που ανέμεναν οι 650.000 αγρότες δικαιούχοι των άμεσων ενισχύσεων.

Οι τελευταίες πληρωμές του 2020 και τα υπόλοιπα προς τους αγρότες για το νέο έτος

Στον απόηχο μιας χωρίς προηγούμενο αναµπουµπούλας στις τάξεις των αγροτών ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι πληρωμές που είχαν λαμβάνειν οι δικαιούχοι μέχρι το τέλος του έτους, ήτοι μια μερική εξόφληση του τσεκ που άφησε πίσω της υπόλοιπα, οι ειδικές ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού και η εξισωτική αποζημίωση.

Ως γνωστόν, η εξόφληση του τσεκ, άφησε υπόλοιπα 3% από τη βασική, 5% από το πρασίνισµα και 10% από τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, συνολικού ποσού περί τα 70 εκατ. ευρώ, με τους αρµοδίους επί των πληρωµών να τηρούν σιγή ιχθύος για το πότε θα καλυφθούν αυτά τα ποσά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μάκης Βορίδης, για να αµβλύνει τις έντονες αντιδράσεις των παραγωγών έσπευσε να ανακοινώσει την πίιστωση των έκτακτων μέτρων στήριξης της ελιάς καλαμών, της εαρινής πατάτας και των κηπευτικών Κρήτης, της εξισωτικής αποζημίωσης και της ειδικής στήριξης στους κατ΄ επάγγελμα ελαιοπαραγωγούς. Οι πληρωμές αυτές έγιναν μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων:

Στους παραγωγούς λαϊκών αγορών η δεύτερη πληρωµή µε 7 εκατ. ευρώ. (Ένα ποσό, το οποίο λίγες ώρες µετά «κόπηκε» στο 1,5 εκατ. ευρώ, µε κάποιους να θεωρούν ότι «µαζεύονται» χρήµατα για να καλυφθούν αυτά που λείπουν).

Κοινωνικό Μέρισμα: Οδηγίες για την Αίτηση στο koinonikomerisma.gr.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2020.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.