Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα από πιστούς, κατοίκους Πιερίας που δηλώνουν εξοργισμένοι αναφορικά με την αήθη επίθεση που δέχεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές και εξοργιστικό, η διοίκηση ενός νοσοκομείου, κρατικοί υπάλληλοι δηλαδή επιφορτισμένοι με την υποχρέωση να προασπίζουν το ύψιστο δημόσιο αγαθό, την υγεία, να προκαλούν με τέτοια προκλητικότητα το κοινό αίσθημα και να καταφέρονται εναντίον ενός άξιου Ποιμενάρχη που έχει προσφέρει πολλά στην τοπική Εκκλησία της Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος δέχεται πυρά από το νοσοκομείο Κατερίνης, επειδή αξίωσε το προφανές. Το να μπορεί δηλαδή εκείνος και οι Ιερείς της Μητροπόλεως μαζί με τους χιλιάδες πιστούς να λειτουργούν τους ιστορικούς ναούς της Πιερίας.

Για την κίνησή του αυτή εισέπραξε ειρωνείες και επιθετικές δηλώσεις από την πλευρά του νοσοκομείου, το οποίο έφτασε στο έσχατο σημείο, στη σημερινή του ανακοίνωση να αναφέρει πως δήθεν δεν προσέρχονται πιστοί στις ιερές ακολουθίες προσβάλλοντας το ιερό και θεσμικό πρόσωπο ενός Ποιμενάρχη.

Έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύουν αυταπόδεικτα ψεύδη όπως για τη Μονή Οσίου Εφραίμ και τη Μονή Πέτρας Ολύμπου, τα οποία απευθείας διέψευσε ο Σεβασμιώτατος με δήλωσή του στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Σε συνέντευξή του ο διοικητής του εν λόγω νοσοκομείου, διακατεχόμενος από πλήρη άγνοια του νομικού συστήματος, έφτασε στο σημείο να διαψεύσει άρθρο του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφορικά με εισαγγελική παρέμβαση στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Μονής Πέτρας Ολύμπου, δίχως να κατανοεί πως η εισαγγελική παρέμβαση δεν είναι εισαγγελική παραγγελία οπότε να είναι απαραίτητη η χρήση εγγράφου και αριθμού πρωτοκόλλου αλλά δύναται να έχει ενίοτε, και ειδικά σε μια κλειστή κοινωνία, προφορικό χαρακτήρα και δη προειδοποιητικό.

Από τη στιγμή που δημοσιεύσαμε τη δήλωση του Σεβασμιωτάτου έχουμε λάβει εκατοντάδες mail, με ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τη στάση του νοσοκομείου απέναντι στον θεσμό της Εκκλησίας.

Υπάρχουν και πολλές μαρτυρίες που εξετάζονται, αναφορικά με τους πραγματικούς λόγους και σκοπούς που οδήγησαν σε αυτή την αναζοπύρωση του θέματος από τη στιγμή που είχε κλείσει αισίως και οριστικώς.

Η συνέχεια θα είναι μεγάλη. Η Εκκλησία και η Ορθόδοξη πίστη, δεν τρομοκρατείται από κανέναν.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Κόπτονται οι "θρησκευόμενοι" της Κατερίνης, ενώ για όσα εγγράφως έστειλε ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης) στη Εισαγγελία Κατερίνης καταγγέλλοντας τον Γεώργιο Χρυσοστόμου για ανάρμοστο τρόπο διαβίωσης του φιλοξενούμενου κάτοικου στο Επισκοπείο (μητροπολιτική κατοικία και γραφείο) στη Κατερίνη, για αντικοινωνική και αήθης συμπεριφορά και τρόπο ζωής, όλα αυτά ισχυριζόμενος ο Αμβρόσιος, την στιγμή που δεν έχει πατήσει το πόδι του εδώ, δεν ζει εδώ, και δεν επιχειρηματολογεί σε τίποτα. Οι κάτοικοι της συνοικίας Μητρόπολης και γύρω όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουν τι συμβαίνει και αυτά που συμβαίνουν είναι τα ακριβώς αντίθετα.
Όχι δεν υπάρχει αυστηρότητα, μέτρα έλεγχοι, αλλά ήταν ξέφραγο αμπέλι η Μητρόπολη Πιερίας πριν στη θητεία του Μητροπολίτη Αγαθόνικου, εκμεταλλευόμενοι οι πάντες το καλοσυνάτο χαρακτήρα του. Οι Κατερινιώτες ομως τότε αρνήθηκαν να τον υπερασπιστούν γνωρίζοντας τι γίνετε όλα αυτά τα χρόνια, και τον κατηγόρησαν κιόλας για τις κάλυψη στο παραδίπλα σχολείο και τις πράξεις του διευθυντή του Ν.Τ.