Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της Ι. Γυναικείας Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με την διαμόρφωση των προαύλιων χώρων της Ι. Μονής, εκτάσεως 500τ.μ.

Μετά τους καθαρισμούς και την απομάκρυνση τόνων ακατάλληλων υλικών (μπάζα κ.λ.π.), σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια, διαμορφώνεται η αυλή με την κάλυψη 100 κυβικών μπετόν. Θα ακολουθήσουν οι δενδροφυτεύσεις, φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών, πλακόστρωση της αυλής, ως και η δημιουργία εξωτερικής φιάλης Αγιασμού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του εις τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, κ. Απόστολο Ανδρεάδη, ο οποίος όπως είπε: «προσφέρει αμισθί και από καρδιάς τις πολύτιμες υπηρεσίες του εις την Μονή», συνεχίζοντας: «Η Παναγία Μητέρα μας, στην Οποία είναι αφιερωμένη η Ι. Μονή Παρθενώνος, μας αξιώνει να ζούμε την χαρά της πλήρους ανακαίνισης και αναγέννησης του σπιτιού Της, καθώς οι εργασίες ανακαίνισης που, τα τελευταία έτη συντελούνται εις την Ι. Μονή, τόσο από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και από το Υπουργείο Υποδομών, συντελούν όχι μόνον εις την διευκόλυνση της Αδελφότητας, αλλά και εις την διαιώνιση της μαρτυρίας και προσφοράς του ιερού ετούτου παλλαδίου», κατέληξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος.

Οι εργασίες εξωραϊσμού των προαύλιων χώρων της Μονής δεν έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καλύπτονται εξ΄ ιδίων πόρων, καθώς δε υπήρξε ενδιαφέρον στήριξης της Μονής, όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με την σεβαστή Καθηγούμενη- Γερόντισσα Μαρκέλλα, στο τηλ. της Μονής 28220-22281.

Οι Ι. Ακολουθίες του νυχθημερόν και οι Θείες Λειτουργίες, την περίοδο αυτή, γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφού το καθολικό της Μονής δεν είναι προσπελάσιμο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.