Σε πένθιμο κλίμα, με κατ' άνθρωπον θλίψη, αλλά με την βέβαιη ελπίδα της Ανάστασης και της αιώνιας ζωής που χαρίζει στους δούλους Του ο Κύριος Ιησούς Χριστός, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας Αθηνών, η εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Μ. Αρχιμ. του Αλεξανδρινού Θρόνου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης κυρού Χρυσοστόμου (Κωνσταντίνου Μπαρμπέρη).

Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β εκπροσώπησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ. Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος.

Παρόντες πολλά μέλη της Ελληνο-Αιθιοπικής Κοινότητας, της Ελληνικής Παροικίας Αδδίς Αμπέμπα, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αιθιοπίας, η οικογένεια του εκλιπόντος, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Πατριαρχείου στην Αιθιοπία και στην Ελλάδα.

Ο Σεβασμ. μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου και του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβασμ. ομίλησε για την προσωπικότητα και το πολύπλευρο πολυετές ιεραποστολικό έργο του π. Χρυσοστόμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, την καρποφόρα διακονία του στην Μητρόπολη Αξώμης, αλλά και για την αγάπη του προς τον παλαίφατο Αλεξανδρινό Θρόνο του Αγίου Μάρκου, τον οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση, θυσιαστικότητα, ζήλο και αφοσίωση για πολλές δεκαετίες, στηρίζοντας την Ελληνική Παροικία της Αιθιοπίας και του Τζιμπουτί σε δύσκολες εποχές.

Είθε ο Κύριος της Ζωής Ιησούς Χριστός να αναπαύει εν σκηναίς δικαίων και αγίων την ψυχή του π. Χρυσοστόμου και να παρηγορήσει το ορθόδοξο ποίμνιο της Αιθιοπίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.