«Δίδαξε εκκλησιαστικό ήθος!»

Η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων από μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η δήλωση του βουλευτή:

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον ιεραπόστολο, πατέρα Ιγνάτιο Μαδενλίδη, τον από Κεντρώας Αφρικής μητροπολίτη Πενταπόλεως του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας. Ο φλογερός ιεροκήρυκας, ιδιαίτερα αγαπητός στη Λάρισα, όπου για πολλά χρόνια διακόνησε τον Θείο Λόγο, ακολούθησε την ευαγγελική ρήση “πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη” και επιδόθηκε στην ιεραποστολή.

Το έργο του στην “μαύρη ήπειρο”, την Αφρική, τεράστιο. Στην αχανή μητρόπολή του ως “καλός σπορέας” έσπειρε το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης στον συνάνθρωπο, της καταλλαγής των παθών και κυρίως της αναστάσιμης ελπίδας. Λιτός και αυστηρός με τον εαυτό του, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του δεν σταμάτησε να ποιμένει τους νεοφώτιστους του πληρώματος της επαρχίας του, μεταβαίνοντας συχνά ο ίδιος σε κάθε άκρη αυτής.

Ούτε η συντριβή αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε -και από το πολύνεκρο δυστύχημα, ω του θαύματος διεσώθη- έκαμψε τον ιεραποστολικό του ζήλο. Στα δυσμάς του βίου του τιμήθηκε με τον τίτλο του επισκόπου Πενταπόλεως, τον οποίο ως γνωστόν έφερε ο Άγιος Νεκτάριος ο εν Αιγίνη. Αυτήν την ημέρα της εορτής του Αγίου Νεκτάριου εκοιμήθη ο μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος Μαδενλίδης -ο πατήρ Ιγνάτιος για τους Λαρισαίους που αγάπησε και τον αγάπησαν.

Με την προσωπική του διαδρομή, που χαρακτηρίστηκε από θυσιαστική αγάπη και ταπεινότητα, ο πατήρ Ιγνάτιος δίδαξε πάνω από όλα εκκλησιαστικό ήθος. Μακάρι το ιεραποστολικό του έργο να έχει άξιους συνεχιστές».

από postlarissa

Εξόδιος Ακολουθία Πενταπόλεως Ιγνατίου: Τα συγκινητικά λόγια του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.