ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ τελείται αυτή την ώρα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Βασιλείου Βουλουδάκη, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων. Συγχοροστατούν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος.

Στην Εξόδιος Ακλουθία λαμβάνουν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζανικολάου καθώς και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Συμπορσευχόμενος παρίσταται ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Ο μακαριστός κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί σειρά ετών υπήρξε στύλος της ενορίας στην οποία προσήλθαν σήμερα τα πνευματικά του τέκνα και πλήθος πιστών να τον αποχαιρετήσουν για την Ουράνια Βασιλεία.

Ο μακαριστός π. Βασίλειος – Ευάγγελος Βουλουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου 1951. Σπούδασε στην Θεολογική και την Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε την 7η Ιουνίου 1971 υπό του τότε Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου και Πρεσβύτερος την 4η Ιουνίου 1978 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ και έκτοτε έως σήμερα υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Μέλος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», Υπεύθυνος Σεμιναρίων Εξομολογητικής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ υπήρξε πνευματικός πατέρας πλήθους πιστών, προσφέροντας εξ αυτών στην Εκκλησία πολλούς Κληρικούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.