Τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, τελέσθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» η εξόδιος ακολουθία της μοναχής Πελαγίας, κατά κόσμον Ελένης Φιλοπούλου, η οποία εκοιμήθη πλήρης ημερών, και η οποία ευρίσκετο στο Ιερό Ησυχαστήριο από συστάσεως του στην περιοχή του Κλειδίου Θηβών, από τον μακαριστό Μητροπολίτη τον από Δημητριάδος κυρό Ηλία Τσακογιάννη.

Η μακαριστή μοναχή Πελαγία εβίωσε και εξήντλησε όλες τις μοναχικές αρετές της υπακοής, της αγάπης, της προσευχητικής διακονίας και εργασίας προκειμένου να οργανωθεί η μοναχική ζωή και να μετατραπεί ο άγονος αυτός μοναχικός τόπος σ΄ ένα ωραίο μοναστικό περιβόλι.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος στην επικήδειο ομιλία του εκθείασε την υπομονή και αγόγγυστη συμπεριφορά της μακαριστής μοναχής καθ΄ όλη την διάρκεια της ασθενείας της, αφού παρέμεινε πέντε περίπου χρόνια κλινήρης παραδίδοντας μαθήματα υπομονής και καρτερίας. Και εξέφρασε τις συλλυπητήριες ευχές του προς την Γερόντισσα και τις μοναχές της Μονής.

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι κληρικοί και οι χριστιανοί της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας εύχονται ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή της και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στη Γερόντισσα και στην αδελφότητα έως της κοινής αναστάσεως.

Μετά την ταφή της μακαριστής μοναχής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στο κοιμητήριο του Ησυχαστηρίου τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού κτήτορος Μητροπολίτη κυρού Ηλία Τσακογιάννη, της μακαριστής Καθηγουμένης Μαγδαληνής και των μοναχών Ξένης και Χριστοδούλης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.