Το Σάββατο των Ψυχών προ της Πεντηκοστής 15 Ιουνιου 2019 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της αείμνηστης μητέρας του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Οικονόμου Ιωάννου Μπαραμπούτη της μακαριστής Ειρήνης Μπαραμπούτη η οποία εκοιμήθει σε ηλικία 78 ετών μεταβαίνουσα απο τα επίγεια στα επουράνια.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Ισταίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου συμμετεχόντων ιερέων της επαρχείας Χαλκίδος καθώς και από την ώμορη Μητρόπολη Καρυστίας.

Τον επικήδειο λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος με τους στίχους εκ του ιδιομέλου της νεκρωσίμου ακολουθίας «Ως άνθος μαραίνεται και ως όναρ παρέρχεται» παρομοιάζοντας την ψυχή η οποία ανθεί ως χόρτος και ξηραίνεται στην συνέχεια με λόγους πατρικούς αναφέρθηκε για τα πλούσια χαρίσματα της μακαρίας ψυχής της μακαριστής Ειρήνης η οποία υπήρξε μία αξιοσέβαστη μητέρα με την ακλόνητη πίστη της στον Θεό καταφέρε με τον αείμνηστο σύζυγο της Γεώργιο με την χάρη και ευλογία του θεού να δημιουργήσουν μία ευλογημένη οικογένεια την θυγατέρα τους Αικατερίνη και τον Ιερέα υιό τους τον π. Ιωάννη οποίος διακονεί ακούραστα το ιερό θυσιαστήριο της Ευαγγελίστριας της ενορίας προσφέροντας την αναίμακτο θυσία στον Θεό δια της Θείας Ευχαριστίας εκ του οποίου τα όνοματα τους και θα μνημονεύονται σε κάθε θεία λειτουργία επι της ιεράς προθέσεως εν τη μερίδα των δικαίων και εις μνημόσυνο αιώνιο της αναπαύσεως των ψυχών τους.

Παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν πολλοί κάτοικοι της Αμαρύνθου και απο τον Άγιο Λουκά Αλιβερίου τόπος γεννήσεως της μακαριστής.
Επίσης στο αναλόγιο έψαλαν τα της εξοδίου ακολουθίας με κατανυκτικά και συγκινητικά μελωδήματα Χορός Ιεροψαλτών με Χοράρχη τον κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού τον κ. Θεοδόσιο Στεργιόπουλο Πρωτοψάλτη Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου τον κ. Δήμο Τσίμπο Λαμπαδάριο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και άλλων ιεροψαλτών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.