Την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Ασημίνας Τασσιοπούλου, συζύγου του ιατρού Ηλία Κοφινά, πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χθες Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.

Στον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης Κορίνθου τόνισε:

«Το μυστήριο του θανάτου μπορεί να προξενεί πόνο και φόβο, όμως η Εκκλησία μας, ως φιλόστοργη και φιλάνθρωπος, προκειμένου να απαλύνει αυτά τα θλιβερά συναισθήματα, προπέμπει τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, κηδεύοντας τους, δηλαδή, φροντίζοντας τα σώματα τους. Ενώ ψάλλοντας ότι, ο δρόμος που ακολουθούν είναι μεν μακρύς αλλά και δρόμος ευτυχίας, φανερώνει την πορεία από την γη στον Ουρανό και από τα «λυπηρότερα» στα «θυμηδέστερα».

Κάθε άνθρωπος που γεννιέται, μέσω ενός σταδίου αγώνων, δίδει θα λέγαμε εξετάσεις στον Θεό, ώστε η βιωτή του στην γη να αποτελέσει την εγγύηση για την αιώνιο Ζωή. Επομένως επιβάλλεται, οι Χριστιανοί να μην χάνουν τον χρόνο τους άσκοπα, αλλά να αξιοποιούν το κάθε λεπτό της ζωής τους «εξαγοράζοντας» την αιωνιότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σε κάθε Ιερά Ακολουθία αιτούμαστε και παρακαλούμε τον Θεό να μας παρέχει «Χριστιανά τα τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά», αλλά και «καί πᾶσαν την ζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα».

Στην Εκκλησία μας αυτός που πέθανε δεν χάνεται αλλά «κοιμάται», αναπαύεται στο κοιμητήριο και όσοι επιμένουν να αφήνουν τον άνθρωπο να είναι μόνος του σε αυτό το μεγάλο και μακρύ ταξίδι επιδιώκοντας να τον κάψουν, ουσιαστικά αρνούνται να τον αφήσουν να βλέπει και να προσανατολίζεται στον Ήλιο της Δικαιοσύνης». Αγνοούν τις Ελληνικές και Χριστιανικές παραδόσεις. Δεν αποδίδουν τις δέουσες τιμές στον κεκοιμημένο και ξεχνούν ότι από την στιγμή της Βαπτίσεως του στο όνομα της Άγιας Τριάδος, αυτός αποτελεί ναό του εν ημίν κατοικούντος Πνεύματος Αγίου».

Ολοκλήρωσε τον παρηγορητικό λόγο του ευχόμενος στον σύζυγο της εκλιπούσης, κ. Ηλία Κοφινά, στα παιδιά του και στους συγγενείς τους να έχουν την άνωθεν παρηγορία!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.