Την έντονη διαμαρτυρία ενός νέου ζευγαριού που διαμένουν σε σπίτι της εκκλησίας στην κοινότητα Σαλάκου, έχει προκαλέσει το εξώδικο που απέστειλε πριν από μερικές μέρες η εκκλησία, καλώντας τους είτε να πληρώσουν τα ενοίκια του σπιτιού όπου διαμένουν, είτε να το εγκαταλείψουν.

Το ζευγάρι έχει ένα μικρό κοριτσάκι 17 μόλις μηνών και η μητέρα που μίλησε χθες στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, χαρακτήρισε την πράξη που έγινε εναντίον τους ως απαράδεκτη!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατέρας της, ο οποίος σημείωσε ότι το σπίτι αυτό όταν το παρέλαβαν ήταν σε κακό χάλι και ότι χρειάστηκε να προχωρήσουν σε μια σειρά επισκευαστικών εργασιών, έτσι ώστε να μπορέσουν να το κάνουν κατοικήσιμο και ανθρώπινο.

Από την πλευρά της η νεαρή γυναίκα, υποστήριξε μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ότι η ίδια είναι άνεργη, ενώ ο σύζυγός της έχει εισόδημα από τη δουλειά του που δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ το μήνα.

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταβάλλουμε τα πέντε – έξι τελευταία ενοίκια που είναι 180 ευρώ το καθένα. Προσπαθούμε και με αγροτικά και με άλλα μέσα να αυξήσουμε το εισόδημά μας αλλά δυστυχώς φέτος δεν είχαμε έξτρα εισόδημα. Είναι απαράδεκτο αυτό το έγγραφο που μας έστειλε η εκκλησία του χωριού μας.

Μας δίνουν διορία τριών ημερών(!) όπως θα διαβάσετε για να πληρώσουμε όλα τα ενοίκια! Αλλιώς θα μας κάνουν έξωση λέει! Και να ήταν ιδιώτης να το καταλάβουμε. Αλλά μιλάμε για την εκκλησία που πρέπει να δείχνει κατανόηση σε τέτοια γεγονότα».

Τι υποστηρίζει η εκκλησία

Σύμφωνα πάντως με το εξώδικο και τα όσα υποστηρίζει η εκκλησία, το σύνολο του ποσού που οφείλεται αντιστοιχεί σε 6 ενοίκια (Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 1.080 ευρώ συνολικά). Τονίζει ότι στη συμφωνία που υπογράφτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ξεκαθαρίσει ότι το ενοίκιο θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε τέλος του μήνα, και ότι παρά τις οχλήσεις μέχρι σήμερα, δεν έχουν κατατεθεί τα 6 τελευταία ενοίκια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.