ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο τελευταίος εκ των τραυματιών, Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος έχει εγκαύματα δευτέρου βαθμού μετά και τη βάναυση επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε μαζί με ακόμη 7 Μητροπολίτες, 2 δικηγόρους και 1 αστυνομικό από πρώην ιερέα στη Μονή Πετράκη, την ώρα που συνεδρίαζε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για την υπόθεση καθαίρεσής του.
Ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» είπε ότι για χιλιοστά δεν έχασε την ακοή του από το αριστερό αυτί μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στο πρόσωπο και το σώμα με καυστικό υγρό.

«Βρίσκομαι στο σπίτι με αντιβίωση. Θα παρακολουθούμε από τους γιατρούς στο ΚΑΤ. Έχω τραυματιστεί στον αριστερό τράχηλο, στο αυτί και στο αριστερό χέρι. Έχω εγκαύματα Β’ βαθμού, με βάθος. Είναι ιάσιμα τα τραύματα μου και ίσως χρειαστεί πλαστική επέμβαση αργότερα».

Μιλώντας για την αποτρόπαιη πράξη του 37χρονου ιερέα, ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είπε ότι ανέμενε μια άσχημη συμπεριφορά από τον δράστη.

«Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν τελείωσε η δίκη και του ανακοίνωσαν την καθαίρεση προπηλάκισε τους αρχιερείς βρίζοντάς τους και απειλώντας τους. Μέχρι εκεί. Μετά ηρέμησε. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όταν τηλεφωνικά επικοινωνούσε με τη γραμματεία, ήταν ήρεμος, ευγενής. Δεν είχαμε κάποιο άλλο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο, στην αρχή φάνηκε να είναι λίγο θυμωμένος με τη συνεδρίαση. Ήθελε να εξαιρεθεί ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας (Νικόδημος) γιατί, όπως είπε, είχε γελάσει μαζί του στην προηγούμενη συνεδρίαση».

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά του δράστη της επίθεσης είπε: «Έπαιξε ένα πολύ καλό θέατρο. Ήξερε μέχρι την τελευταία στιγμή τη ήθελε να κάνει. Το έκανε όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.