ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ Οίκον που άνοιξε χθες. Ποιες είναι οι νέες πληρωμές που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες.

Σε πληρωμές 1.239.949,52 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 11/09/2019 έως τις 12/09/2019.

Την διάθεση πίστωσης ποσού 4.000.000 ευρώ (τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ) από την Σ.Α.Ε. 082/1 και ιδιαίτερα από το έργο με Κ.Α.:2018ΣΕ08210041 αυτής, προκειμένου να πληρωθούν οι Δικαιούχοι της πράξης με τίτλο: «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων» στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.9 του Υπομέτρου 10.1 Μέτρο 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», στην πιο πρόσφατη φάση του, στα Γιάννενα κράτησε περίπου 30 λεπτά.

Το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο από τη… φέρουσα δυνατότητα, αλλά και από τον προϋπολογισμό.

Παρότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει (σύμφωνα με το ΑΠΕ) ότι «λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής στο πρόγραμμα υπάρχουν καθυστερήσεις, ωστόσο, η πλατφόρμα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία», η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

H πλατφόρμα άνοιξε στις 12 το μεσημέρι, δούλεψε περίπου ως τη 1 περίπου και μετά έπεσε (κάτι που έχει ξανασυμβεί σε παλιότερη περίοδο αιτήσεων).

Αργότερα άνοιξε ξανά, αλλά ακόμα και το απόγευμα η πρόσβαση δεν ήταν εύκολη.
Για την Ήπειρο ειδικότερα, το πρόγραμμα έκλεισε μέσα σε μια περίπου ώρα. Τόσο πήρε να γίνουν οι αιτήσεις που κάλυψαν το διαθέσιμο για την Ήπειρο προϋπολογισμό.

Το υπουργείο, γύρω στις 6 παρά το απόγευμα συνιστούσε «υπομονή» στους χρήστες και δεν είχε ανακοινώσει το ουσιαστικό κλείσιμο του προγράμματος, κατά τόπους.

Την προηγούμενη περίοδο αιτήσεων, τα πράγματα ήταν το ίδιο δύσκολα, με πολλές δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις και «πεσμένες» πλατφόρμες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.